Kjære alle Natteravner!

Kjære alle Natteravner!

Sommerferien står for døren. Mange natteravngrupper går i «dvale» om sommeren før de gjenopptar vandringene rundt skolestart i august. Det er også en god del grupper som vandrer regelmessig gjennom sommeren. For ikke å glemme mc-ravner som er på hjul også i sommerukene.

Natteravnenes dag

Natteravnenes dag markeres lørdag 29. september. Vi håper at mange grupper markerer seg lokalt denne dagen i form av stand, avisartikler eller andre aktiviteter. Vi håper å se gule telt og gule natteravnflagg så mange steder som mulig denne dagen! Dagen markeres også i Danmark og Sverige. Ta kontakt med Natteravnsekretariatet i god tid dersom gruppen trenger brosjyrer.

Travelt for ravnene i mai

Våren, og spesielt mai, er en travel og viktig måned for Natteravnene. Natteravner over hele landet gir viktige bidrag for en tryggere russefeiring. Russen setter pris på at vi er tilstedeværende voksne som er beredt til å hjelpe på russetreff og i andre sammenhenger der ungdommen samles. Natt til 1. mai og 17. mai byr på travelhet og utfordringer for Natteravnene. Noen steder har ravnene vært tilstede til morgengry, til den siste russen har kommet seg trygt hjem fra festen. Vi har også hørt historier om at natteravnene har tilkalt ambulanse til ungdommer som hadde fått i seg for mye alkohol og andre stoffer. Både natteravner, MC-ravner og dagravner utfører vandringer som kan bety hjelp og assistanse til mange medmennesker. Vår tilstedeværelse vet vi er viktig og samfunnsnyttig.

Så til alle dagravner, MC-ravner og natteravner:

Takk for alle frivillige timer dere har nedlagt dette halvåret! Takk til alle som driver natteravngrupper i regi av frivilligsentraler, kommuner, FAU. Takk til alle ildsjeler som gjør Natteravnene til en viktig trivsels- og trygghetsskapende faktor i nærmiljøet. Velkommen til nye grupper og nye frivillige i Natteravnene! Mange grupper tar nå en velfortjent sommerpause. Noen grupper holder vandringene i gang også i ferien. Vi i Natteravnrådet ønsker dere alle en riktig fin sommer!

Med sommerlig hilsen fra Natteravnrådet