Julehilsen fra Rådet 2016

Julehilsen fra Rådet 2016

Kjære Natteravner

Først og fremst, en varm takk til alle dere som tar på dere natteravnjakken, dagravnvesten eller MC-vesten og er med på å gjøre ditt eget lokalsamfunn tryggere. Dere gjør en stor forskjell i samfunnet og jeg er sikker på at det gjør en forskjell for hver og en av dere.

Alle voksne bør på et punkt i livet gå Natteravn.

Varme smil, håndtrykk, gode ord og klemmer fra folk på byen, unge som voksne, er et uttrykk for glede og takknemlighet for at vi er der.

Det er ikke volden som er det største problemet på byen, men frykten for vold. En stor undersøkelse for noen år siden, viste klart at majoriteten av folk ute, uansett alder, føler seg tryggere når de ser at det er Natteravner ute.

 

I år har noen samfunnsverdier blitt stilt på prøve.

Noen som kalte seg Odins soldater kom på banen med en uklar agenda og ”mørke” verdier. Det viste seg snart at våre verdier seiret.

Politi, politikere og folk sa klart fra om at dette vil vi ikke ha. Vi vil ha Natteravner.

Takk til dere alle for at dere beholdt roen og verdigheten der Odins soldater dukket opp.

 

Det nordiske samarbeidet begynner å ta form. I Norge, Sverige og Danmark er vi enige om at vi markerer en felles nordisk Natteravndag første lørdag i september. Tanken er at vi skal et felles nordisk tema den dagen, i tillegg til evt lokale tema man vil ha.

Forslag til felles nordisk tema mottas med takk.

Det blir utarbeidet pressemelding og materiell til bruk på stands og det er en god anledning til å markere oss lokalt og rekruttere nye Natteravner.

De fleste har positive opplevelser av Natteravnene. Ofte får vi høre folk som takker oss for at vi var tilstede og gjorde det trygt og kanskje tok oss av dem i vanskelige situasjoner da de var unge på byen og at de selv skal gå Natteravn når de får barn.

 

I mars 2017 er det på ny Natteravnkonferanse. Den er under intens planlegging og vi håper å se så mange som mulig av dere i Bergen.

 

Natteravnrådet takker Tryg og sekretariatet for fantastisk hjelp og innsats i 2016.

Videre takker vi alle Natteravnene for en strålende innsats, en takk vi føler også kommer fra hele Norge, og vi ønsker dere en riktig God og fredfull Jul og et Godt Nytt År!

 

På vegne av Natteravnrådet

Bjørn Nordstrand

Leder